DZIEŃ JABŁKA

 


Korzyści z jedzenia jabłek:

1. Zawierają witaminy, takie jak A, C, z grupy B, K i minerały - potas, bor, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź, krzem.

2. Zawierają błonnik, który poprawia perystaltykę jelit.

3. Posiadają antyutleniacze, czyli antyoksydanty, które usuwają wolne rodniki i zapobiegają procesowi starzenia organizmu.

4. Przeciwdziałają zaparciom.

5. Pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.

6. Działają antyzapalnie.

7. Są niskokaloryczne i dobre na odchudzanie 👌👌👌

8. Są przyjazne dla diabetyków, ponieważ posiadają niski indeks glikemiczny.

8. Wzmacniają zęby i kości.

9. Jabłka są dostępne przez cały rok w przystępnej cenie :)

10. Można je spożywać w postaci chipsów - smakują nawet tym, co nie lubią jabłek 😋


https://www.przyslijprzepis.pl/




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

UCZNIOWIE HIPOLITA WE WŁOSZECH

EKO LOGIKA

WARIACJE Z KASZY