COCINA ESPAŃOLA w ramach #ERASMUSDAYS

   

15 października 2020 r. w pracowni gastronomicznej naszej szkoły miało miejsce wydarzenie  #ErasmusDays. Celem tego wydarzenia jest rozpowszechnienie informacji o projekcie, ale również, poznanie hiszpańskiej kultury od tej najsmaczniejszej strony, czyli kulinarnej. Program „Praktyki w Hiszpanii szansą rozwoju umiejętności kulinarnych i spedycyjnych uczniów rumskiego Hipolita  umożliwia uczniom i nauczycielom podniesienie kompetencji  zawodowych dzięki odbyciu stażu lub praktyki w hiszpańskich firmach, rozwój umiejętności zawodowych uczniów, poznanie innej kultury i ludzi, otwarcie na świat, w którym nasi uczniowie w przyszłości mogą funkcjonować jako młodzi wykształceni pracownicy.

Warsztaty kulinarne Cocina Espańola to świetny sposób na poznanie charakterystycznych potraw kuchni hiszpańskiej. a uwierzcie mi - działo się... Mnóstwo kolorowych warzyw, egzatyczne przyprawy i dodatki do potraw, dymiące garnki i zaaferowani uczniowie...To wszystko złożyło się m.in. na krem kataloński, tarta de Santiago, paella, empanada gallega, tapas, tortilla, pollo al chilindron. Uczniowie stanęli na wysokości zadania, dania były smaczne, pachnące i pięknie podane. 

https://youtu.be/x3qxod9TLe8


























Komentarze

Popularne posty z tego bloga

UCZNIOWIE HIPOLITA WE WŁOSZECH

EKO LOGIKA

WARIACJE Z KASZY